Naar mijn nachtmerries

Ieder van ons zag minstens één keer een vreselijke droom in ons leven. Meestal is de eerste reactie om het zo snel mogelijk te vergeten. Maar hij is het, vooral in crisistijden, die een gouden sleutel kan worden tot veranderingen.

Nachtmerries en nachtmerries die ons bang maken. We worden wakker in koud zweet. Onaangename herinneringen kunnen de volgende dag overschaduwen, en sommige zijn al jaren achtervolgd. De folklore van verschillende naties beschrijft manieren om er vanaf te komen: ga bijvoorbeeld naar het water en zeg een droom tegen haar zodat hij niet uitkomt. Maar de beoefenaar van transactieve analyse, de integratieve psychotherapeut Ekaterina Marignero Fanya is ervan overtuigd dat de nachtmerrie goed is, omdat het de antwoorden op de meest dringende vragen verbergt. Tenzij natuurlijk niet van hem wegrent, maar integendeel, elkaar beter leren kennen. Hoe het zelf te doen en wanneer het beter is om contact op te nemen met een psycholoog met een nachtmerrie?

Vind de draad van Ariadne

Het is moeilijk voor ons om de onzekerheid te doorstaan ​​die bij crisis gaat: economisch, gezin of persoonlijk. In dergelijke perioden is het zenuwstelsel als computer of stroomraster overbelast en vereist ontslag. Reden streeft naar voren antwoorden op vragen, maar niet altijd klaar om ze te accepteren. En dan plaatst het onbewuste, die met ons spreekt in de taal van dromen, een soort notitie “dringend” in zijn boodschap, die een nachtmerrie laat zien. Als we weigeren het te lezen, riskeren we het verkrijgen van een “re -notificatie”.

“Houd jezelf van de verleiding om omhoog te springen”, waarschuwt Ekaterina Marignero Fanya. -Als je wakker werd met angst, wordt het op de een of andere manier aangegeven in het lichaam: zuigt onder een lepel of in je hoofd mist. Focus op dit gevoel, stel je het voor. En neem het dan als Ariadne’s draad, sluit je ogen en ga ermee in je innerlijke ruimte.

Soms gaat de reis voorbij het lichaam. Je beweegt door angst, onderzoekt hoe het is, glijd langs het oppervlak. “. In de praktijk, zegt de psychotherapeut, waren er gevallen waarin de cliënt angst voor een waas vertegenwoordigde die ergens heen zweeft en leidt. Of de wortel van de boom verscheen en de dromer gleed eroverheen. Het kan een deur zijn, een verkeersbord.

Met ieder van ons spreekt het onbewuste de taal die we zullen begrijpen. We weten niet waar de reis naartoe zal leiden. We worden vertrouwd met intuïtie en ons lichaam, dat nog steeds de boodschap van het onbewuste opslaat – daarom is het belangrijk om de positie na het ontwaken niet te veranderen, maar om in deze staat te blijven hangen. Wanneer we dit pad naar het einde gaan of naar de plaats waar we kunnen bereiken, krijgen we antwoorden op enkele van onze vragen. Dit kunnen woorden zijn die opduiken zoals op het scherm, of afbeeldingen, of gedachten, of aanbevelingen voor acties. “Ik moet mijn vriend bellen, vragen om vergeving” – plotseling komt deze gedachte vanzelf. Of “Ik realiseerde me dat mijn droom gaat over de onwil om het huis te verlaten”. Iedereen zal zijn eigen optie hebben.

Maar je kunt proberen direct met angst te praten in een droom. Deze vaardigheid – als het in het begin moeilijk is om te geven, is getraind, moet je gewoon beginnen.

Verander het script

“In een droom is de persoonlijkheid integraaler dan tijdens perioden van waakzaamheid,” benadrukt de psychotherapeut. – en angst in een droom is de beste dirigent voor het verlaten van het gebruikelijke scenario van het leven, omdat het ons mobiliseert en helpt om alle tools uit te trekken die iedereen heeft, we weten er gewoon niet van. Als de keeper van deze instrumenten en betekenissen een monster, een maniak, een strikte leraar uit het verleden of een natuurlijke cataclysm lijkt te zijn, is de taak niet te bezwijken en niet weg te rennen “.

Sommigen zien vaak dromen en weten al hoe ze met het onbewuste moeten praten. Nadat we hebben geleerd hoe we contact kunnen behouden met het lichaam en de intuïtie, kunt u doorgaan naar de hogere vergadering – een bewuste droom leven. Daarin verliezen we geen persoonlijke wil en behouden we het vermogen om naar believen te handelen.

“Er is wetenschappelijk bewijs dat we verschillende soorten dromen bezitten en tot een andere diepte kunnen vallen”, zegt de psychotherapeut. – Ik heb veel oude praktijken bestudeerd, en de oudste van de bekende aan mij aanbiedingen: als je in een nachtmerrie bent, kun je een bron krijgen van het hoofdmonster. Hij moet hem vragen wat hij voor je heeft, dus zeg: “Geef me wat je hebt!” – en je hand uitsteken”. Maar hoe je handen kunt zien in een droom? Dit werd nergens genoemd. “Ik heb deze methode zelf gevonden”, vervolgt de psychotherapeut. – Probeer aan het begin van de slaap een item op te heffen of over te brengen of open de deur om uw handen te zien.

Of kijk maar eens naar ze. Dan zul je tot het besef komen dat de directeur van slaap jij bent, geen monster, dat dit jouw realiteit is “. Misschien niet de eerste keer dat het uitloopt. Alles wordt bepaald door training. De tweede optie is voor degenen die nog niet de hoogste vaardigheid hebben onder de knie: na ontwaken, om deze droom opnieuw te leven in fantasieën, en erin om hun hand te materialiseren en alles te doen daarna.

Maak een veilige plek

De meesten van ons zijn bang voor het vooruitzicht om naar het monster te lopen en bovendien zijn hand uit te houden – bijten plotseling weg? “De ouden dachten zo: je wilt een bron krijgen, je angst overwinnen. En we hebben nu een transactische analyse die uitlegt hoe je een veilige buffer kunt maken tussen angst en jij, ”stelt Catherine Marinier Fanya gerustgesteld. – Als je van iets verschrikkelijks hebt gedroomd, bezwijk dan niet voor de eerste reflex – om weg te rennen, met pensioen te gaan.

Creëer een veilige plek: in een droom, als je kunt, of na slaap in verbeelding. En plaats het op de afstand die bij u past, tenminste op Mars “. Wat voor soort plaats zal het zijn? Elk heeft zijn eigen: een doos, een doos, een transparant sjaal of hol hout. En vraag dan je angst (zijn imago of monster) om dat object in deze ruimte te plaatsen, dan een schat die zal helpen het probleem op te lossen dat wordt verergerd door een crisis. “Je bewustzijn weet het antwoord nog niet, maar het onbewuste heeft alle oplossingen, het kan verbinding maken met de informatievelden waar een oplossing is”, vat de psychotherapeut samen. – Het onbewuste maakt ons bang om de beste oplossing te vinden als we aan een doodlopende weg zijn. “.

Maar soms worden nachtmerries herhaald, ondanks alle pogingen om het eens te zijn met het onbewuste. In dit geval is het de moeite waard om zich tot een psycholoog te wenden: hij zal helpen duiken in de diepere lagen van dromen of, omgekeerd, zal redden van een gevaarlijke reis naar het onbewuste, omdat hier, zoals in elke techniek, er contra -indicaties zijn. Bijvoorbeeld, mensen van een grens of psychotische organisatie om in een onbewuste te duiken is gevaarlijk.

Het gebeurt dat onze eigen geest ons niet in het onbewuste laat. Er zijn mensen die in principe cognitief leven: gedachten zijn sterker dan gevoelens. Maar ze kunnen interessante ontdekkingen doen als ze het beeld volgen, hebben vertrouwd op hun https://potentie-verhogen.com/hoe-de-potentie-te-verbeteren-zonder-medicatie-tips-oefeningen-volksmiddelen/ rechter halfrond.